Ministerul Sănătății a trimis un veterinar în control la Spitalul Județean Galați. Controale făcute superficial și măsuri abuzive, acuză conducerea unității medicale Recomandat

Caz incredibil la Spitalul Județean din Galați. Reprezentanții unității medicale susțin că spitalul a fost verificat de un veterinar, trimis de Ministerul Sănătății, care fuma în birou, fără a respecta normele de protecție. Conducerea unității medicale, dar și președintele Consiliului Județean Galați, susține că aceste controale au fost făcute superficial, iar unele măsuri măsurile dispuse de echipele de control sunt abuzive. Prin urmare, managerul spitalului a anunțat că a contestat amenda primită de la Direcția de Sănătate Publică pentru lipsa anchetelor epidemiologice.

„Au fost două echipe de control trimise de Ministerul Sănătăţii, una de epidemiologi, iar cealaltă echipă, de la Corpul de Control. O echipă formată dintr-un medic veterinar, un jurist şi un medic radiolog, care a verificat funcţionarea spitalului. Acum, să mă ierte Dumnezeu, dar nu cred că un medic veterinar sau un jurist are competenţa să verifice Spitalul Judeţean din punct de vedere a ceea ce înseamnă activitatea epidemiologică“, a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, Costel Fotea, preşedintele Consiliului Județean Galaţi.

O situație hilară s-a petrecut și cu epidemiologii detașați de la Constanța, care au stat trei ore, apoi au plecat spunând că îi așteaptă turiștii pe litoral.

„Doamnele doctor de la Constanța au venit duminică  la ora 12.00, au stat trei ore și au cerut anchetele epidemiologice.... au plecat apoi luni la prima oră, spunându-ne că le așteaptă turiștii de pe litoral. Acesta a fost ajutorul din partea ministerului. Acele patru  cadre medicale epidemiologice care trebuiau să vină să ne ajute, trebuiau să stea printre noi și astăzi. Ele au plecat a doua zi de dimineață, ne-au prezentat procesul verbal spunându-ne că în ambulatoriu, acolo unde avem zona tampon, era ușa închisă. Păi ușa era închisă pentru că era o clanță, pur și simplu. Deci ușa nu a putut fi deschisă pentru că au crezut Sesam deschide-te. Cam acesta a fost controlul.  Am contestat în instanță inexistența anchetelor epidemiologice și acel circuit închis în ambulatoriu, circuit care nu era închis, dar trebuie să se apese pe o clanță ca să se deschidă uș”, a explicat Alina Dobrea, managerul Spitalului Județean din Galați.

Potrivit managerului Spitalului Județean, a urmat un control al Corpului de Control al Ministerului Sănătății, fiind vorba de o echipă formată dintr-un medic veterinar, un jurist şi un medic radiolog.

 „A treia zi a venit controlul de la Corpul de Control al Minsterului Sănătății. Doamna medic veterinar stătea într-un cabinet la Direcția de Sănătate, ne-a chemat la raport fumând țigară după țigară, fără niciun fel de protecție. (..)Uitându-se pe geam a văzut cadrele noastre medicale de la UPU, echipate în combinezoane, care și-au permis, așa mi-a atras atenția, că de ce vor să bea apă. Iar dumnealor, țigară după țigară, fumau în acele cabinete.. Și au plecat și domnii de la Ministerul Sănătății, ne-au rezolvat toate problemele”, a precizat Alina Dobrea.

Potrivit cifrelor oficiale, din cei aproape 2.200 de angajați, 166 sunt infectați, 60 dintre ei fiind deja declarați vindecați. 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Joi, 23 Iulie 2020 07:26

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.