Începe „Festivalul Iei la Dunărea de Jos”. Fotea: Promovăm cultura, valorile și tradițiile populare, care ne definesc și de care suntem mândri Recomandat

Consiliul Județean Galați, prin Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, invită gălățenii la ”Festivalul Iei la Dunărea de Jos” și la ”Târgul Meșterilor Populari”, aflat la ediția a XXI-a,  ce vor avea loc între 21 și 24 iunie 2024.

Evenimentul face parte din Programul „Valori ale Culturii Populare din Județul Galați” și va debuta vineri, 21 iunie, de la ora 10:00, în zona pietonală centrală Spicul - Fata pe valuri. 

„Promovăm cultura, valorile și tradițiile populare, care ne definesc și de care suntem mândri. Dragi gălățeni, să purtăm împreună cu mândrie cămașa tradițională în aceste zile de sărbătoare și să-i redăm locul de cinste pe care îl merită în tradiția noastră populară”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Ce vă așteaptă: Expoziții de cămăși tradiționale: Vino să admiri frumusețea cămășilor strămoșești, simboluri ale patrimoniului nostru cultural; Șezători și ateliere: Participă la șezători și ateliere interactive unde vei învăța despre meșteșugurile tradiționale; Demonstrații meșteșugărești la Târgul Meșterilor Populari; Momente artistice: Bucură-te de spectacole culturale și artistice.

De asemenea, în serile de 21, 22 și 23 iunie, începând cu ora 18:30, vor avea loc spectacole susținute de Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului” și invitații săi: Doinița Fluturu, Grupul Movilenii, Ansamblul Dor de tei, precum și tinerii artiști Grigoraș Moisă, Mihaela Ursu, Denisa Costea, Delia Ciortan și Ana Maria Budescu, absolvenți ai Școlii de Arte a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.