O nouă zonă de agrement la Gârboavele. Consiliul Județean Galați va construi un parc de aventură Recomandat

O nouă zonă de agrement va fi construită în Pădurea Gârboavele. Este vorba despre un Parc de Aventură care va fi construit de Consiliul Județean Galați. Complexul va semănă cu cel de la Brașov.

Reprezentanții Consiliului Județean Galați au anunțat că parcul va avea 8 hectare, 15 trasee și numeroase tiroliene, platforme, scări şi poduri interconectate între copaci.

„Vom crea în Pădurea Gârboavele una dintre cele mai frumoase și mai interesante zone de agrement din această regiune. Pe o suprafaţă de 8,4 hectare vor fi amenajate 15 trasee de aventură, fiecare traseu având un anumit grad de dificultate. Vor fi instalate tiroliene, platforme, scări şi poduri, toate interconectate între copaci. Va fi ceva asemănător cu Parcul de Aventură din Brașov”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Parcul de Aventură de la Galați va fi construit în cadrul unui proiect transfrontalier, realizat în colaborare cu județul Constanța, orașul Kutaisi (Republica Georgia), raionul Cantemir (Republica Moldova) și localitatea Vilcovo (regiunea Odessa, Ucraina). Investiția va fi de 435.000 de euro, din care 364.320 de euro reprezintă fonduri nerambursabile. Odată cu investiția de la Gârboavele se va realiza și un plan de dezvoltare a turismului activ la nivel transfrontalier, inclusiv cursuri de antreprenoriat turistic.

 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Miercuri, 29 Iulie 2020 07:10

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.