Președintele CJ Galați: "Protejarea personalului medical e prioritatea nr. 1 a momentului"

În contextul în care personalul medical din multe unități spitalicești din țară acuză lipsa acută a echipamentelor de protecție în bătălia cu noul coronavirus, la Galați situația pare să fie monitorizată atent și adaptată la condițiile de moment.

Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, a declarat că stocurile sunt completate zilnic cu echipamentele de protecţie necesare. Spitalele desemnate să lupte cu epidemia le-a fost deja distribuite echipamente de protecție și materiale în cantități considerabile și au pe stoc combinezoane, măști chirurgicale, măști de protecție antiviruși, tip FFT2 şi FFT3, mănuși, ochelari de protecție, halate, calţete, bonete şi viziere, precum și cantități suficiente, într-o primă fază, de dezinfectanţi pentru saloane si suprafete.

Oficialul gălățean precizează, însă, că „dezinfectanţii pentru mâini se găsesc incredibil de greu, stocurile fiind încă insuficiente. Este vorba de anumite soluţii speciale care se folosesc doar în spitale”

Chiar din prima zi a lunii aprilie, președintele CJ Galați a convocat în sesiune de urgență consilierii județeni pentru aprobarea de fonduri pentru spitale în vederea achiziționării de noi stocuri de echipamente și materiale de protecție pentru medicii din prima linie, pentru asigurarea unei bune funcționări a echipamentelor de testare dar și pentru sprijinirea spitalelor din județ să își achiziționeze materialele necesare prevenirii infecției cu coronavirus.

Cu această ocazie Costel Fotea a mai anunțat că ”stocurile sunt completate zilnic cu diverse echipamente de protecţie. Astfel, în perioada următoare trebuie să ajungă cantitățile comandate zilele trecute.... În același timp, alte zeci de comenzi au fost deja lansate şi se aşteaptă confirmarea transporturilor”, a mai spus președintele CJ Galați.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Miercuri, 01 Aprilie 2020 13:28

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.