Echipament ultraperformant pentru depistarea cancerului la Galați Recomandat

Un centru modern pentru diagnosticarea cancerului se amenajează la Galați. Acesta va avea un PET CT, un echipament medical de ultimă generaţie care depistează tumorile. Aparatul urmează să fie livrat de un producător american.

Centrul pentru diagnosticarea cancerului este amenajat în curtea interioară a Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalull Județean. După ce va ajunge la Galați, aparatul ultraperformant va fi instalat şi calibrat. La final, reprezentanții spitalului vor solicita autorizațiile necesare și, conform procedurii stabilite cu furnizorul, vor achita factura. Valoarea investiţiei este de 8.449.000 de lei, fondurile fiind asigurate de către Consiliul Judeţean Galaţi. Suma include echipamentul medical, amenajarea spaţiului şi costurile cu documentaţia tehnică.

„După ce am deschis la Galaţi un centru modern de tratare a cancerului cu ajutorul acceleratorului liniar de particule, amenajăm şi un centru performant pentru diagnosticarea acestei cumplite maladii. Centrul va fi dotat cu un echipament medical ultraperformant pentru depistarea în stadii timpurii a celulelor canceroase şi diagnosticarea precoce a recidivelor. De altfel, doar trei sau patru spitale din ţară au un asemenea dispozitiv medical. În acest moment, la Spitalul Judeţean Galaţi se construieşte un spaţiu nou pentru PET CT, urmând ca la finalizarea lucrărilor să fie adus şi aparatul medical pentru a fi montat şi calibrat”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Spitalul Județean din Galați a devenit un centru regional pentru tratarea cancerului. Sute de pacienți din sud estul României fac tratament în buncărul care adăpostește acceleratorul liniar de particule.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.