Stadiul lucrărilor de la Spitalul Județean din Galați Recomandat

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a verificat stadiul lucrărilor la Spitalul Județean. În paralel, constructorii consolidează clădirea, modernizează secțiile și extind UPU și Ambulatoriul.

Costel Fotea a anunțat pe rețelele de socializare că a fost la spital pentru a vedea cum decurg lucrările.

„La Spitalul Judeţean Galaţi sunt în derulare mai multe investiţii, care vor schimba major cea mai mare unitate medicală din judeţ. Sunt lucrări ample, care nu au mai fost realizate până acum la Spitalul Judeţean. Spre exemplu, pentru prima oară în istoria spitalului este în derulare un proiect amplu de consolidare a întregii structuri de rezistență”, a spus președintele Consiliului Județean.

În paralel, sunt modernizate toate secțiile medicale.

„Pas cu pas modernizăm şi secţiile medicale. Totul se întâmpla etapizat, deoarece spitalul trebuie să funcţioneze în continuare. În acest moment, se lucrează în secţiile de cardiologie şi diabet, adică la etajele 8 şi 9. Ştiu că mai sunt secţii care au nevoie de intervenţii, secţii unde de mult nu au mai fost realizate lucrări ample de reabilitare. Vom ajunge cu siguranţă şi acolo, pe măsura ce vom avansa cu lucrările de consolidare şi eficienţă energetică”, a anunțat Costel Fotea.

Lucrările sunt avansate și la UPU și Ambulatoriu.

„Am fost şi pe şantierul de la UPU. Se lucra la camera unde va fi montat computerul tomograf şi la partea de instalaţii. Se lucrează şi la extinderea Ambulatoriului, la schimbarea faţadei pentru a eficientiza energetic spitalul, la noua clădire unde va funcţiona secţia de Prosectură şi Anatomie Patologică, precum și la realizarea unui centru modern de diagnosticare a cancerului”, a concluzionat Costel Fotea.

Lucrările sunt plătite cu fonduri europene și cu bani de la bugetul județean. Sunt cele mai ample intervenții care se fac la Spitalul Județean de la înființarea acestuia, în urmă cu 50 de ani.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.