„A doua Şansă” pentru persoanele apte de muncă, fără studii primare sau gimnaziale Recomandat

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei au încheiat joi un parteneriat pentru dezvoltarea programului "A doua Şansă", care are scopul de a îmbunătăţi nivelul de educaţie a populaţiei apte de muncă, aflată în situaţii de sărăcie şi ajutor social. 
 
„În cadrul întâlnirii de lucru de astăzi, 18 martie, am discutat despre soluțiile cele mai potrivite pentru persoanele sărace, beneficiare ale venitului minim garantat, care ar putea fi active pe piața muncii. În urma campaniei naționale de verificare a stabilirii și a acordării ajutorului social și pentru identificarea măsurilor de creștere a ocupării de către persoanele apte de muncă, derulată de Ministerul Muncii, a fost identificat un număr de 14.000 persoane fara studii finalizate la nivel primar sau gimnazial – persoane care nu au un loc de muncă și al căror venit este doar cel din ajutorul social”, a precizat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.
 
Pentru a crește șansele de angajare pe piața muncii a acestor persoane, este nevoie de îmbunătățirea nivelului de educație, pe de o parte, dar și de existența cadrului de formare pentru a obține o calificare profesională.
 
În acest sens, prin programul “A doua Șansă”, Ministerul Educației va asigura locuri pentru persoanele care sunt apte de muncă, dar nu au studiile primare sau gimnaziale finalizate, oriunde există această nevoie.
 
„De asemenea, vor fi asigurate locuri și condiții pentru ca aceste persoane să poată obține o calificare profesională care, ulterior, să le permită angajarea pe piața muncii. Ministerul Muncii, prin instituțiile specializate, va oferi consiliere și sprijin pentru ca beneficiarii programului “A doua Șansă” să se poată angaja pe piața muncii cât mai repede posibil. Prin parteneriatul încheiat azi între cele două ministere, dorim să îmbunătățim nivelul de educație a populației apte de muncă, aflate în situații de sărăcie și ajutor social, dar și creșterea gradului de ocupare pe piața muncii. În același timp, credem că educația și măsurile active de ocupare pot fi soluții care să contribuie la îmbunătățirea vieților celor aflați în situații dezavantajate”, a adăugat ministrul Cîmpeanu.
 
 
 
 
154154
15 comentarii
23 distribuiri
 
Îmi place
 
 
 
Comentează
 
 
Distribuie
 
 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Vineri, 19 Martie 2021 10:16

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.