Premieră națională. Primul muzeu care se construiește după Revoluție se află la Galați Recomandat

Noul Muzeu de Arte Vizuale din orașul Galați prinde contur. Clădirea a fost ridicată, iar acum constructorii se pregătesc să monteze acoperișul. Lucrarea reprezintă o premieră națională deoarece este primul muzeu construit în România după perioada comunistă.

Investiția este de 5 milioane de euro și aparține Consiliului Județean Galați. Echipele de constructori au ridicat zidurile și au ajuns la partea superioară a clădirii care conține numeroase elemente arhitecturale spectaculoase.

„Sunt lucrări complexe, care necesită o foarte mare atenţie. Deoarece clădirea în sine este o operă de artă, fiecare etapă a proiectului necesită măsurători multiple şi o abordare tehnică inovativă. Întregul edificiu este realizat după un proiect futurist, care a primit deja aprecierea arhitecţilor din România. Întreaga construcție va fi acoperită cu o sticlă special concepută pentru astfel de proiecte”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Primul muzeu din România construit de la zero după revoluția din decembrie 1989 se află în mijlocul unui parc din orașul Galați. Este un muzeu dedicat artelor vizuale care va deveni un reper al orașului de pe malul Dunării. Clădirea și parcul înconjurător sunt modernizate cu bani de la Consiliul Județean Galați.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.