Investiții uriașe în cel mai mare spital din județul Galați Recomandat

Spitalul Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei din Galați este reabilitat din temelii. În această perioadă, toate secțiile sunt modernizate și dotate cu echipamente moderne, în timp ce secțiuni ale spitalului sunt extinse și adaptate cerințelor actuale. În premieră, spitalul are parcare cu etaj și în viitor va fi dotată cu heliport. Toate investițiile sunt realizate de Consiliul Județean Galați.

În interiorul spitalului sunt schimbate toate conductele şi instalaţiile de transport fluide, este modernizat sistemul de distribuţie a agentului termic şi sunt înlocuite toate echipamentele cu un consum energetic mare. De asemenea, sunt înlocuite toate uşile şi ferestrele, este montată climatizare în toate secţiile spitalului, este modernizată instalația de climatizare din sălile de operaţie şi sunt înlocuite toate cele 12 lifturi.

Totodată, Spitalul Județean din Galați va fi prietenos cu mediul. Clădirea cu 9 etaje va fi reabilitată și va fi dotată cu sisteme alternative pentru cogenerare energie din surse regenerabile. Concret, la finalul lucrării comandate de Consiliul Județean, spitalul gălățean va avea sisteme cu dublă turbină eoliană și panouri fotovoltaice care vor produce apă caldă pentru toată unitatea. În plus, anveloparea spitalului se realizează cu plăci compozit, care îmbunătăţesc semnificativ eficienţa termică a clădirii şi o protejează împotriva excesului de umiditate.

În paralel se lucrează și la Unitatea de Primiri Urgențe. În ciuda epidemiei de COVID-19, constructorul a continuat lucrarea care vizează extinderea și modernizarea secției. Tot la UPU a fost amenajat un spațiu special pentru accesul ambulanțelor, astfel încât pacienții să fie preluați mai ușor. La final, UPU va fi complet modernizată și va avea aparatură de ultima generație.

Nu în cele din urmă, în curte a fost finalizată prima etapă din lucrarea de la parcarea supraetajată. În viitorul apropiat, clădirea va mai avea un etaj și va fi dotată cu heliport. Tot în curte a fost terminat buncărul pentru acceleratorul liniar de particule pentru tratamentul bolnavilor de cancer și se va ridica o clădire pentru viitoarea morgă și laboratoarele de la Medicină Legală.

De asemenea, Spitalul Județean de Urgență din Galați ar putea avea o nouă clădire de 9 etaje. Investiția este de 100 de milioane de euro și vizează amenajarea unei aripi cu bloc operator, secție de anestezie și terapie intensivă și săli de naștere. De asemenea, spațiile din noua clădire vor fi folosite pentru extinderea actualelor secții.Noua clădire va fi legată de imobilul existent cu nouă etaje și va fi realizată la standarde moderne. Proiectul a fost depus la Guvern de autoritățile județene pentru a fi finanțat prin Planul Național de Relansare și Reziliență.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.