Cea mai performantă staţie de epurare din România se construiește într-o fabrică din Elveția. Investiție a Consiliului Județean Galați Recomandat

Staţia de epurare, pentru depozitul de deşeuri menajere de la Valea Mărului, este construită de către una dintre cele mai mari companii din lume, cu proiecte implementate deja în Elveţia, Marea Britanie, Germania, Olanda sau Africa de Sud.

„Primele imagini din fabrica din Elveţia în care se realizează staţia de epurare pentru depozitul de deşeuri menajere de la Valea Mărului. Cea mai performantă staţie de epurare care va exista în România pentru tratarea levigatului este în plin proces de realizare la o fabrică de lângă Berna”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Staţia de epurare va fi complet automatizată şi va fi echipată cu cele mai noi tehnologii din domeniu, conform noilor criterii de mediu de la nivelul Uniunii Europene.

„Testele şi probele de funcţionare vor fi realizate în perioada următoare, iar luna viitoare staţia de epurare va ajunge la Galaţi, urmând să înceapă operaţiunile de montare şi conectare la reţeaua depozitului de deşeuri menajere de la Valea Mărului”, a adăugat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Valoarea staţiei de epurare este de peste 4.2 milioane de lei, fonduri europene atrase de către Consiliul Judeţean în cadrul proiectului de management al deşeurilor din judeţul Galaţi. Investiţie de peste 100 de milioane de euro.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.