Daniel Zinică (USR-PLUS) despre plusurile și minusurile aqua park-ului de la Plaja Dunărea Recomandat

Președintele organizației municipale USR-PLUS, Daniel Zinică, prezintă într-o postare pe Facebook plusurile și minusurile investiției de la plaja Dunărea, realizată de Primăria Galați. 
 
„Când eram mic, locul preferat, vara, era la ștrand. Ștrandul "La Valuri" de la Turnul de Televiziune, ale căror scări le coboram alergând și pe care, la întoarcere, le urcam mai mult târându-mă, moleșit de soare și de înot.Anii au trecut, plaja s-a închis. Până acum, când a fost redeschisă, sub denumirea de Aqua Park. Am fost la inaugurare, din curiozitate. Curiozitate de consilier local, care trebuie să știe pe ce și cum sunt cheltuiți banii publici, și curiozitate de gălățean, care și-a dorit să existe un complex de agrement, cu piscine, în interiorul orașului”, afirmă Zinică. 
 
Plusuri:
➕ Proiectul este unul oportun. Galațiul avea nevoie de o astfel de bază de agrement;
➕ Aspectul este unul modern, piscinile arată foarte bine, șezlongurile par de calitate;
➕ Zona este digitalizată, accesul făcându-se pe bază de brățări cu tag, nu bilete tradiționale;
➕ Zona de piscine pentru copii este interactivă și atrăgătoare;
➕ Există, de asemenea, 4 tobogane pentru adulți.
Minusuri:
➖ Întârzierile mari din partea constructorului, cu prelungiri de termene și refinanțări. Termenul inițial a fost noiembrie 2020;
➖ Prețul mare de intrare (50 de lei), față de Aqua Park-ul din Oradea (60 de lei), în condițiile în care prețul proiectului a fost de 6 milioane de euro (Galați) versus 22 de milioane de euro (Oradea).
Idei de îmbunătățire, ce ar aduce plus-valoare locației:
? Construirea unei a doua intrări, pe la scări (Turnul de Televiziune), pentru un acces mai facil pentru locuitorii din micro 18, 19, 20. Ținând cont de dificultatea scărilor, o eventuală reducere la prețul biletului, în cazul unei vizite următoare;
? Dacă această a doua intrare va fi realizată, înființarea unei stații de autobuz la baza Turnului de Televiziune;
? Îngrijirea spațiului verde exterior. Peisajul din jur este dezolant, comparativ cu cât de bine arată Aqua Park-ul;
? Achiziția mai multor șezlonguri, eventual și cu umbrele;
? Posibilitatea achiziționării biletelor on-line.
 
„Dintre acestea, parte dintre ele i le-am transmis la fața locului primarului. Dacă va alege să le ia în calcul, are sprijinul consilierilor locali USR-PLUS. Am fost la inaugurare pentru a arăta, încă o dată, că suntem vocea ta în Consiliul local și că ne aflăm oriunde se întâmplă ceva ce afectează (pozitiv sau negativ) locuitorii Galațiului. Aștept cu interes și părerea ta despre această zonă de agrement”, a adăugat Zinică. 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Sâmbătă, 31 Iulie 2021 07:55

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.