Spital nou la Galați. Unitatea va avea nouă etaje Recomandat

Autoritățile gălățene vor să construiască un spital nou la Galați. Acesta va fi ridicat în curtea Spitalului Județean și va îmbunătăți serviciile pe care le oferă cea mai mare unitate medicală din județul Galați.

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a anunțat că specialiștii au început să lucreze la studiile de fezabilitate, expertizele tehnice și studiile de teren pentru a construi de la zero o unitate medicală în curtea Spitalului Județean. Clădirea va avea nouă etaje și o suprafață totală de peste 31.000 de mp.

În noua clădire, care va respecta standardele europene și va fi dotată cu echipamente medicale performante, vor funcționa blocul operator, terapia intensivă (75 de paturi), chirurgia toracică, neurochirurgia, chirurgia vasculară, compartimentul arși, oncologia și neurologia. Astfel, va crește numărul de paturi de la terapie intensivă și vor fi amenajate cel puțin 25 de săli de operație, cu 50% mai mult față de cele existente în prezent”, a anunțat Costel Fotea.

Investiția este estimată în acest moment la peste 100 de milioane de euro, iar proiectul va fi depus spre finanțare pe fonduri europene.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.