Investiții în infrastructura de apă și canalizare a județului Galați: stație modernă pentru tratarea apei Recomandat

Cu ajutorul banilor europeni, la Liești se construiește o stație modernă pentru tratarea apei care provine din captările de adâncime de la Vadu Roșca și Salcia Liești.
 
Din cele două puncte de captare a apei sunt alimentate toate localitățile aflate de-a lungul DN25, de la Drăgănești și până la intrarea în municipiu, inclusiv orașul Galați și comunele Slobozia Conachi, Cuza Vodă și Pechea.
 
„În cadrul acestei importante investiții s-au amenajat mai mulți kilometri de rețea de apă potabilă, s-au modernizat 6 km din magistrala de apă de la Vadu Roșca și s-a construit un rezervor de peste 10 mii de mc. De asemenea, prin această investiție se va rezolva și problema apei de la Smârdan. Lucrările sunt gata în proporție de 90%, astfel încât stația va fi pusă în funcțiune în primăvara anului viitor. Este o investiție de peste 70 de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată de Uniunea Europeană”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
În acest moment, în județul Galați este în derulare o investiție de peste 230 miliooane de euro, bani europeni pentru extinderea și modernizarea rețelei de apă și canalizare în peste 20 de localități(municipiul Galați, municipiul Tecuci, Berești, Berești-Meria, Movileni, Cosmești, Șendreni, Braniștea, Independența, Matca, Piscu, Tudor Vladimirescu, Fundeni, Smârdan, Pechea, Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Liești, Ivești, Umbrărești, Barcea, Drăgănești).
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.