Investiție care salvează vieți. Computer tomograf nou pentru Ambulatoriul Spitalului TBC Recomandat

Consiliul Județean a cumpărat un computer tomograf ultra performant pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din Galați. Echipamentul medical modern a fost adus deja la spital, astfel că firma care a câștigat licitația poate demara amenajarea spațiului în vederea instalării și calibrării CT-ului, anunță Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Este un aparat medical modern, achiziționat cu fonduri europene în cadrul unei ample investiții de extindere, modernizare și dotare a Ambulatoriului de la Spitalul TBC.

„Tehnologia cu care este dotat acest computer tomograf permite prelucrarea 3D a imaginilor obținute, examinarea nodulilor pulmonari, evaluarea în paralel a mai multor imagini de interes și reducerea dozelor de iradiere. După amenajarea spațiului, montarea și calibrarea aparatului, vor demara procedurile de obținerea a autorizației de funcționare de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare”, a explicat președintele CJ.

La fel ca la Spitalul Județean, o clădire nouă și modernă va avea și Ambulatoriul Spitalului TBC.

„Noul ambulatoriu al spitalului este de patru ori mai mare decât vechea clădire, ceea ce va permite, în premieră pentru această unitate medicală, crearea unor circuite separate pentru copii și adulți”, a precizat Costel Fotea.

Investiția de la ambulatoriul spitalului gălățean este de circa 10 milioane de lei.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.