Mihăilă: A fost desemnat câştigătorul pentru proiectarea Spitalului Regional Iaşi Recomandat

Fostul ministru USR al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunțat că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea Spitalului Regional Iaşi. 

 „A fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea Spitalului Regional Iaşi. În cazul în care nu vor exista contestaţii, Ministerul Sănătăţii ar trebui să urgenteze procedurile, aşa încât lucrările să poată începe cât mai rapid. Am monitorizat îndeaproape acest proiect în mandatul de ministru. El reprezintă o necesitate majoră pentru pacienţii din regiune. Noul Spital Regional de Urgenţă Iaşi – COVID-19 va aduce pentru Moldova o infrastructură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural şi medical, al echipamentelor şi tehnologiei IT. Spitalul va utiliza un nou model operaţional de management de spital, financiar, administrativ şi clinic”, a scris Ioana Mihăilă, joi pe Facebook. 

 Spitalul Regional Iaşi va fi organizat pe centre de îngrijre, va avea 850 de paturi de spitalizare şi 60 de paturi de urgenţă. 

„Acesta va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite şi va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de urgenţă, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 de săli de operaţie, servicii avansate de imagistică, radiologie intervenţională, endoscopie, cardiologie intervenţională, neuroştiinţe etc. Astfel, spitalul este prevăzut a deveni un centru de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea Nord-Est, pentru a trata pacienţii critici şi cazurile care necesită tehnologie şi expertiză la nivel înalt, va integra tehnologii şi practici medicale actualizate, abordări multidisciplinare, eficiente şi sigure din punct de vedere clinic”, a adăugat Mihăilă. 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Vineri, 12 Noiembrie 2021 12:25

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.