Galațiul va avea un Centru de cercetare în domeniul Dermatologiei. Consiliul Județean a achiziționat deja o parte din aparatură Recomandat

Consiliul Județean Galați și Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați au încheiat un parteneriat de colaborare pentru înființarea unui “Centru integrat multidisciplinar pentru cercetare de interfață dermatologică” la Spitalul de Boli Infecțioase, în cadrul pavilionului nou construit. 

“Ne dorim să dezvoltăm la Galați, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase, cel mai puternic centru din țară de cercetare în domeniul dermatologiei. Am încheiat o colaborare cu Universitatea <Dunărea de Jos>, astfel încât medici specialiști, profesori universitari, chimiști, farmaciști, biologi și cercetători din străinătate să studieze la Galați noi tratamente pentru cancerul de piele, metode de depistare precoce a acestei maladii cumplite sau noi soluții medicale pentru diverse boli de piele. În cadrul centrului vor fi testate și diverse preparate dermato-cosmetice care au nevoie de studii medicale pentru a fi utilizate și vor fi cercetate beneficiile pe care le au asupra pielii apele saline și termale din țara noastră.

 Va fi un centru axat pe inovație și dezvoltare, mai ales că va beneficia și de aportul unor specialiști din Finlanda și Africa de Sud”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Centrul dispune deja de aparatură medicală de ultimă generație, achiziționată de către Consiliul Județean, pentru diagnosticarea cancerului de piele și a unei game largi de afecțiuni cutanate, iar Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați va dota centrul și cu alte echipamente medicale.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.