Cea mai înaltă statuie din Galați, ridicată în amintirea ultimei bătălii a voievodului Ioan Vodă cel Viteaz, va fi reabilitată de Consiliul Județean Galați Recomandat

Cunoscut în epoca medievală pentru curajul și dârzenia în luptă, Ioan Vodă cel Viteaz, voievod al Moldovei în secolul al XVI-lea, s-a remarcat prin abilitățile sale politice și strategice.
 
Domnitorul cucerește o serie de fortificații importante pentru țara Moldovei, impresionează lumea medievală prin victoriile sale împotriva turcilor, ia o serie de măsuri în favoarea oamenilor de rând și crește avuția țării.
 
Bun strateg pe câmpul de luptă și apărător al meleagurilor țării Moldovei, Ioan Vodă cel Viteaz, cel care impresiona în bătălii prin forța sa fizică, este ucis și rupt în bucăți de către vrăjmași.
 
„În memoria domnitorului, la aproximativ 70 de kilometri de Galați, între localitățile Roșcani și Băneasa, se află o impunătoare statuie, cu o înălțime de 4,5 metri, realizată de către renumitul artist plastic Gheorghe Turcu în urmă cu aproape jumătate de secol.
 
Pentru că acest important monument istoric din județul Galați are nevoie de ample intervenții de restaurare, vom solicita fonduri de la Ministerul Culturii pentru a pregăti toată documentația necesară în vederea obținerii de fonduri europene pentru consolidarea și reabilitarea acestuia”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.