Un spital din județul Galați va avea cea mai importantă modernizare din istorie Recomandat

Consiliul Județean Galați a finalizat procedurile de achiziție publică pentru proiectul de eficientizare energetică de la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor. De serviciile medicale ale unității medicale beneficiază aproximativ 60.000 de oameni din zona respectivă.

Valoarea contractului este de 3.518.699 de lei.

„Firmele vor realiza una dintre cele mai importante investiții derulate vreodată la Spitalul din Târgu Bujor. Este vorba despre o amplă reabilitare și modernizare a principalului corp de clădire de la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, clădire în care se desfășoară cea mai mare parte din activitatea medicală. Acolo funcţionează secţia de obstetrică-ginecologie, secţia de neonatologie, secţia de chirurgie generală, blocul operator şi blocul de naşteri”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Interiorul clădirii va fi recompartimentat, se va înlocui tâmplăria, se va schimba acoperișul și vor fi reabilitate instalațiile electrice, termice și de distribuție a apei.

„Spitalul va avea pentru prima oară panouri fotovoltaice, pompe de căldură și sisteme inteligente de gestionare și monitorizare a consumului de energie”, a adăugat Costel Fotea.

În prima etapă, firmele care au câștigat licitația trebuie să realizeze partea de proiectare tehnică, iar lucrările vor demara după aprobarea documentației tehnice de către Consiliul Județean și obținerea tuturor autorizațiilor necesare.

Investiția este realizată de Consiliul Județean Galați și este finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.