Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu: Centre de evaluare pentru ca persoanele infectate cu SARS-COV2 să primească tratament antiviral gratuit Recomandat

Guvernul a adoptat actul normativ care le permite persoanelor infectate cu SARS-COV2 să se prezinte în centrele de evaluare și să primească tratament antiviral gratuit, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății.
 
Medicamentele vor fi eliberate după evaluarea stării de sănătate, iar pacientul nu trebuie să facă dovada că este asigurat în sistemul public de sănătate.
 
„Prin această Hotărâre de Guvern a fost creat cadrul legal pentru deschiderea celor 230 de centre de evaluare la nivelul întregii țării, iar rolul acestora este de a-i ajuta pe pacienții infectați, prin administrarea tratamentelor adecvate, să evite dezvoltarea unor forme severe ale bolii COVID-19.
 
În centre se pot prezenta persoanele care au deja un test SARS-COV2 pozitiv, indiferent dacă este vorba despre un test antigen rapid sau unul RT-PCR”, a anunțat Andre Baciu.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.