Fonduri europene pentru spitale. Consiliul Județean Galați a semnat un contract de peste 33,5 milioane de lei pentru Spitalul de Urgență și Spitalul TBC Recomandat

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat astăzi un contract cu fonduri europene pentru sistemul sanitar, în valoare de 33.525.133 de lei. Este vorba despre decontarea sumelor cheltuite în perioada pandemiei pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” și a Spitalului de Pneumoftiziologie cu materiale de protecție, materiale sanitare, dezinfectanți și echipamente medicale.

 “În perioada pandemiei, pentru gestionarea acestei crize sanitare, Consiliul Județean, Spitalul de Urgență Galați și Spitalul TBC au investit zeci de milioane de lei pentru achiziționarea a sute de mii de materiale de protecție și consumabile, mii și mii de litri de soluții dezinfectante sau sute de echipamente medicale pentru diagnosticarea și tratarea pacienților Covid-19, inclusiv aparate de ventilație, concentratoare de oxigen și monitoare de funcții vitale.

Astăzi, după o muncă de aproape doi ani, am reușit să recuperăm peste 33,5 milioane de lei din banii cheltuiți, cele două spitale fiind în prima linie de luptă cu noul coronavirus.

De altfel, până acum, în cadrul acestui apel cu fonduri europene destinat combaterii noului coronavirus, am reușit să obținem peste 80 de milioane lei pentru Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul TBC și Spitalul Municipal din Tecuci, care vor fi investiți pentru dotarea și modernizarea acestor unități medicale”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.