Sisteme de detectare și avertizare în cazul incendiilor la Spitalul TBC din Galați Recomandat

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat electronic un contract cu fonduri europene pentru montarea unor sisteme de detectare, semnalizare, avertizare incendii și de semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației de oxigen la Spitalul de Pneumoftiziologie. Valoarea investiției este de 748.074 de lei,  finanțarea fiind asigurată în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

“Am reușit să atragem noi fonduri europene pentru a moderniza sistemul sanitar gălățean. Practic, la Spitalul TBC, în clădirile unde au fost și sunt în continuare internați pacienții infectați cu noul coronavirus, vor fi montate aceste sisteme de detectare și avertizare în cazul incendiilor sau atunci când concentrația de oxigen este prea mare. Sunt echipamente extrem de importante pentru siguranța bolnavilor internați și a personalului care lucrează acolo. În unele saloane, în funcție de expertiza specialiștilor, va fi montat și un sistem automat de deschidere a ferestrelor în caz de incendiu.

De asemenea, noul Ambulatoriu pe care l-am construit la Spitalul TBC și care este în faza de avizare este dotat la rândul lui cu sisteme de detectare și alarmare, iar în cel mai scurt timp vom semna un alt contract cu bani europeni pentru modernizarea instalației electrice a spitalului și realizarea unui sistem de ventilare și tratare a aerului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, în urmă cu mai puțin de două luni, a fost semnat un  contract cu fonduri europene pentru montarea unor sisteme de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendiu sau depășire a concentrației de oxigen, inclusiv de redimensionare a instalațiilor electrice și a infrastructurii de fluide medicale, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Galați și la Spitalul de Boli Infecțioase “Sf. Cuvioasa Parascheva”, în valoare de 6.552.501 de lei.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.