Știrile false vin de la ruși. Un site de propagandă prezintă fotografii realizate în Mexic și anunță că 250 de cadavre sunt plimbate cu camionul prin București Recomandat

Un site de propagandă al Federației Ruse prezintă din nou informații false despre România. De data aceasta este vorba despre un camion încărcat cu cadavre care sunt plimbate prin București. Autoritățile române au făcut verificări și au aflat că fotografiile cu cadavre au fost realizate în urmă cu mult timp în Mexic. Partea română vorbește despre manipulare și îi solicită populației să se informeze doar din surse oficiale.

Site-ul care a transmis informațiile false se numește antenanews.xyz/. Acesta obligă utilizatorul, pentru a putea citi conținutul materialelor, să distribuie materialele prin intermediul Facebook. Titlul articolului este provocator și a atras numeroase vizualizări.

„UN TIR PLIN CU CADAVRE A FOST DEPISTAT AZI DIMINEAȚĂ ÎN CAPITALĂ! 250 DE PERSOANE SE PRESUPUNE CĂ TOȚI SUNT MORȚI DE СОVID... 250 de cadavre au plecat la drum într-un tir! Nu sunt gunoaie, au nume!  Valul de virus ce lovește țara noastră de ceva vreme, a atins cote incredibile: morgile au ajuns să fie pline, iar spitalele țin cadavrele în camioane frigorifice. Azi dimineața, un tir cu 250 de corpuri puse în saci de plastic, a plecat la drum prin capitală, unde se îndreptă acesta deocamdată nu se cunoaște. Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore, poliția a deschis un dosar pe acest caz, urmează a fi stabilite toate circumstanțele incidentului. Autoritățile încă nu au venit cu o explicație”, susține site-ul de propagandă.

Autoritățile române au stabilit că articolul este ilustrat cu o imagine din 2018, din Guadalajara (Mexic), în care este surprinsă partea din spate a unor camioane frigorifice în care se află cadavre învelite în folii negre de plastic.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că toate informațiile prezentate în articol sunt complet false! De aceea, autoritățile încurajează populația să se informeze doar din surse oficiale și fac apel ca acest tip de articole să NU fie distribuite pe paginile de socializare întrucât o astfel de conduită contribuie la răspândirea de informații false și determină comportamente sociale nejustificate.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Marți, 16 Iunie 2020 07:12

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.