Imprimă această pagină

Parlamentarii nu intră în carantină chiar dacă vizitează țări cu risc de infectare cu coronavirus Recomandat

Parlamentarii români nu intră în carantină la revenirea în țară chiar dacă vizitează țări cu risc de infectare cu coronavirus. Este o prevedere inclusă în Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Excepția îi vizează și pe europarlamentari, dar și pe angajații unor instituții publice.

Conform procedurilor, cetățenii care se întorc în România după vizite în țări aflate în zona galbenă de risc de infecție cu virusul COVID-19 trebuie să stea în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Începând de marți, există și excepții. Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă îi scutește pe parlamentari de această obligație. De asemenea, sunt scutiți membrii Parlamentului European și personalul aparținând instituțiilor internaționale și sistemului național de apărare, ordine publică și securitate național.

Hotărârea a fost aprobată marți de Guvern. Tot marți, prevederile incluse în document au primit girul membrilor Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

 
 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)