Costel FOTEA, președintele CJ Galați:"Noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală este gata în proporţie destul de mare" Recomandat

Muzeul de Arte Vizuale din Galați prinde contur. Acesta este primul muzeu dedicat artei, construit în România în perioada postdecembristă. Obiectivul modern va fi gata pe parcursul acestui an deoarece pandemia nu a afectat lucrările din Parcul Rizer.

„Noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală Galaţi este gata în proporţie destul de mare, iar cei care trec pe strada Traian pot să vadă o parte din ceea ce va fi cea mai modernă şi mai frumoasă casă a artelor vizuale din România. Primul din cele patru corpuri ale clădirii este gata deja, la fel şi partea metalică a amfiteatrului. Se lucrează din plin. Este un proiect complex, iar edificiul în sine este gândit ca o operă de artă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Clădirea ce se costruiește în Parcul Rizer va avea patru niveluri, spaţii ample de expunere și depozite dotate cu sisteme care să asigure un mediu sigur pentru obiectele de artă. Imobilul are amprenta la sol de aproximativ 2.000 mp și o suprafață desfășurată de 6.500 mp. Clădirea va avea peste 21 de metri și lifturi pentru accesul la etajele superioare. 

Potrivit proiectului, muzeul va avea săli de expunere, laboratoare pentru conservarea şi restaurarea obiectelor de artă, ateliere de lucru, depozite, un amfiteatru multimedia cu 185 de locuri şi o bibliotecă.

Valoarea totală a lucrării este de 5 milioane de euro, bani din bugetul propriu al Consiliului Județean. 

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.