Echipamente moderne pentru reducerea infecțiilor nosocomiale, la Spitalul Județean Galați Recomandat

Astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Galați, a fost aprobat proiectul de dotare a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf.Apostol Andrei” cu echipamente moderne pentru reducerea infecțiilor nosocomiale. A fost nevoie de această hotărâre ca urmare a amplelor modificări apărute în cadrul ghidurilor de finanțare. Valoarea acestui proiect este de 26.102.801 de lei.

“Vom accesa fonduri europene pentru a dota cea mai mare unitate medicală din județ cu aparatură de ultimă generație, pentru a preveni și reduce infecțiile intraspitalicești, inclusiv acele bacterii rezistente la antibiotice. Vorbim de zeci de echipamente de sterilizare, dezinfecție și decontaminare, precum și pentru depistarea și analiza microorganismelor. Multe dintre aceste dispozitive medicale vor fi folosite în cadrul blocului operator. De asemenea, vor fi achiziționate și diverse sisteme de instruire și verificare a normelor de igienă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Proiecte similare au fost aprobate și pentru celelalte spitale din subordinea Consiliului Județean – Spitalul de Boli Infecțioase “Sf.Cuvioasa Parascheva”, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orășenesc Târgu Bujor și Spitalul “Anton Cincu” Tecuci. Toate aceste proiecte, inclusiv cel de la Spitalul Județean, au o  valoare totală de aproximativ 36 de milioane de lei. Ele vor fi depuse spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.  

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.