Proiect spectaculos: alei cu pavaj solar în Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați Recomandat

Alei cu pavaj solar în Grădina Botanică. Este proiectul pe care Consiliul Județean Galați îl pregătește în acest moment pentru a fi depus spre finanțare cu fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2021-2027. Întreaga investiție presupune ample lucrări de modernizare a Grădinii Botanice, amenajarea unor spații verzi pentru desfășurarea de activități educaționale în domeniul mediului și retehnologizarea Planetariului.

“Este un proiect la care țin foarte mult și la care lucrăm de ceva vreme, astfel încât să-l putem depune imediat ce axele de finanțare vor fi deschise. Vom moderniza întreaga Grădină Botanică, de la spațiile verzi și alei, la mobilier urban și iluminat. Ca un element cu totul și cu totul deosebit și cred că pentru prima oară în țară, vom monta pe o parte din aleile principale ale Grădinii Botanice pavaj solar, prin care vom capta energia solară, care va fi transformată în energie electrică și utilizată pentru iluminat și funcționarea diverselor rețele ce deservesc Grădina Botanică.

Mai mult, vom crea arii tematice în spațiul verde, astfel încât să putem organiza diverse activități educaționale și non-formale pentru copii, tineri și persoane cu dizabilități.

De asemenea, vom dota cu tehnologie de ultimă generație Planetariul din cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii <Răsvan Angheluță>”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În acest moment, se lucrează la realizarea documentației tehnice, în funcție de care va fi stabilită și valoarea acestei investiții.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.