Costel Fotea, președintele CJ Galați: Centre pentru deșeuri inerte la Berești-Meria, Brăhășești și Drăgușeni Recomandat

În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență va fi depus un proiect pentru amenajarea în județul Galați a trei noi centre de colectare cu aport voluntar a deșeurilor inerte, a deșeurilor vegetale și a celor care nu pot fi colectate în pubele individuale de către operatorul de salubritate. Valoarea acestei investiții de mediu este de 13.676.362 de lei.

“În astfel de centre vor putea fi aduse și valorificate așa numitele deșeuri inerte, cum ar fi molozul rezultat din demolări, mobila deteriorată sau electrocasnicele uzate. Am depus deja spre finanțare astfel de proiecte pentru municipiul Galați și alte patru localități din județ. Astăzi, am aprobat investiții similare și pentru comunele Berești-Meria, Brăhășești și Drăgușeni, care vor deservi peste 50.000 de oameni. 

Am preluat deja aproximativ 40.000 de mp de teren pentru amenajarea acestor noi centre, urmând ca și acest proiect de mediu să fie depus spre finanțare în cel mai scurt timp”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Până în acest moment, au fost depuse deja spre finanțare proiecte privind amenajarea unor astfel de centre în municipiul Galați, la Valea Mărului, Târgu Bujor, Slobozia Conachi și Umbrărești.  

Valoarea totală a investițiilor, inclusiv cele de la Berești-Meria, Brăhășești și Drăgușeni, este de aproape 65 de milioane de lei.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022 09:37

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.