O nouă investiție finalizată: mii de oameni din Berești și Berești-Meria au apă potabilă 24 ore din 24 Recomandat

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, anunță că a fost finalizată cu succes una dintre cele mai mari investiții în infrastructura de apă și canalizare a județului Galați. Este vorba despre alimentarea completă și fără întreruperi a orașului Berești și a localității Berești-Meria, care are în componență opt sate.

„Este o investiție cu fonduri europene de peste 77 de milioane de lei, care a presupus extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, precum și construirea unei moderne stații de epurare a apelor uzate. Mai mult, prin această investiție au fost create mai multe locuri de muncă pentru oamenii din Berești și Berești-Meria”, a transmis Costel Fotea, șeful CJ Galați.

UAT Berești: extindere și reabilitare rețea apă: 23,1 km, extindere și reabilitare rețea canalizare: 19,6 km, stații de pompare apă uzată: 4 buc

UAT Berești-Meria: extindere rețea apă: 7,6 km, extindere rețea canalizare: 6,9 km , stații de pompare apă uzată: 6 buc, conductă de aducțiune: 3,5 km

De asemenea, stația de epurare nouă (full automată) a fost dotată cu laborator de analize si program de monitorizare a parametrilor tehnologici.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.