Imprimă această pagină

Consiliul Județean Galați reabilitează mai multe clădiri de patrimoniu. Fonduri europene de peste 5,3 milioane de euro Recomandat

La sediul Consiliului Județean Galați avut loc conferința de lansare a patru proiecte finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență.Este vorba despre „Renovarea energetică a Bibliotecii <V.A. Urechia> - corp A”, „Renovarea energetică a Unităţii Medico-Sociale Găneşti - Pavilion Central, Pavilion I şi Pavilion II (vechile pavilioane)”, „Renovarea energetică a clădirii Consiliului Județean Galați din strada Eroilor nr. 13A” și „Creșterea eficienței energetice a imobilului Consiliului Județean Galați din strada Eroilor nr.16 ”. Valoarea totală a proiectelor este de 26.329.889 de lei (peste 5,3 milioane de euro).

 „Am reușit să obținem fonduri europene pentru a reabilita și eficientiza energetic fostul Palat al Comisiei Europene a Dunării, actualul sediu al Bibliotecii <V.A.Urechia>, un monument istoric și de arhitectură cu rezonanță europeană, care, anul trecut, a primit și titlul de <Marcă Europeană a Patrimoniului>. Vor fi făcute ample investiții, de la schimbarea sistemelor de climatizare și încălzire la implementarea unor sisteme alternative de producere a energiei și montarea unor dispozitive inteligente de gestionare a consumului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

 Valoarea investiției de la Biblioteca “V.A. Urechia” este de 7.616.119 de lei. De asemenea, investiții cu finanțare prin PNRR vor fi realizate și la trei pavilioane de la UMS Gănești, precum și la două clădiri administrative ale Consiliului Județean.

 “Peste 120 de pacienți cu boli psihice grave sunt internați la Unitatea Medico-Socială de la Gănești. Pentru ei, în urmă cu trei ani, am reușit să construim o clădire nouă, modernă și dotată cu tot ceea ce este nevoie. Însă, trebuie să facem și mai mult. De aceea, am accesat fonduri europene pentru a consolida, reconfigura și moderniza și vechile pavilioane. Este un proiect de suflet, la care țin foarte mult, mai ales că mulți pacienți de acolo au fost abandonați de rudele lor, care nu au mai venit de foarte mulți ani să-i vadă.

 Investiții cu fonduri europene vom face și la două frumoase clădiri ale Consiliului Județean, în care funcționează mai multe departamente ale instituției. Le vom consolida și reabilita termic, asfel încât să le punem și mai bine în valoare și să reducem și consumul cu energia electrică”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea investiției de la UMS Gănești este de 9.751.733 de lei, iar proiectele de eficientizare energetică a celor două clădiri administrative ale Consiliului Județean au o valoare de 8.962.037 de lei. Procedurile de achiziție publică au fost deja demarate pentru toate cele patru proiecte.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)