O clădire emblematică a Galațiului va fi reabilitată cu fonduri PNRR Recomandat

Clădirea emblematică din zona centrală a muncipiului Galați, construită în urmă cu aproape 100 de ani și cunoscută cu numele de Casa Simion Gheorghiu, va fi pusă în valoare, după ce a fost aprobat pentru finanțare un proiect important în acest scop, în cadrul PNRR.

Este vorba despre proiectul „Renovare integrată – Reabilitare imobil str. Domnească nr. 24”, cu o valoare de 14.267.424,98 lei.

Proiectul prevede în principal următoarele lucrări principale: restaurarea și consolidarea fațadelor care se păstrează, dinspre str. Domnească și str. Gamulea; construcția propriu-zisă a clădirii noi; realizarea racordului/branșamentului, a instalațiilor interioare și exterioare de apă-canal, electrice, gaze etc; realizarea finisajelor interioare și exterioare; realizarea căilor de acces și pietonale; amenajarea și împrejmuirea terenului; termoizolații la pereți și acoperiș; lucrări de reabilitare termică; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu si utilizarea surselor regenerabile de energie; instalarea sistemelor de climatizare; sisteme de management energetic integrat pentru clădiri; crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi; echipamente antiefracție; dotare cu mobilier adecvat pentru birouri etc.

 Până acum, Primăria Municipiului Galați are aprobate pentru finanțare, în cadrul PNRR, 56 de proiecte în valoare de aproape 120 de milioane de euro.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.