Planul de Tranziție Justă a fost prezentat: aproape 400 de milioane de euro pentru județul Galați Recomandat

La Galați, în prezența secretarilor de stat din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Andreea Anamaria Naggar și Ovidiu Cîmpean, a fost prezentat autorităților publice și mediului de afaceri gălățean Programul de Tranziție Justă, un program suplimentar cu fonduri europene de peste 2,2 miliarde de euro, la care au acces doar șase județe din România, inclusiv județul Galați.

 Practic, este un program special al Uniunii Europene, care sprijină financiar trecerea la o economie „verde”, mult mai prietenoasă cu mediul și mai puțin poluantă.

„Astfel, mediul de afaceri gălățean și autoritățile publice din județul nostru pot accesa fonduri nerambursabile pentru diversificarea activității și retehnologizare, implementarea de soluții inovatoare și crearea de noi locuri de muncă, înființarea de parcuri fotovoltaice, crearea unui transport public ecologic sau eficientizarea energetică a locuințelor. Este o oportunitate imensă pentru dezvoltarea județului Galați.  Trebuie spus că acest program sprijină în mod deosebit persoanele disponibilizate sau aflate în risc de disponibilizare ca urmare a tranziției la o economie “verde”. Astfel, o componentă importantă este cea de finanțare a startup-urilor”, a transmis Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Grupul teritorial realizat la nivelul județului Galați, coordonat de către Consiliul Județean, este cel care a lucrat intens, alături de mediul de afaceri din Galați și de alți parteneri sociali, la realizarea Planului Teritorial pentru o Tranziție Justă si va avea un rol important în monitorizarea acestui mecanism de finanțare.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.