„CENTENARUL ÎNCORONĂRII (1922 -2022)” expoziție fotodocumentară în Galați Recomandat

Marți, 15 noiembrie 2022, în Holul central al Muzeului Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos a avut loc vernisajul expoziției foto-documentare „CENTENARUL ÎNCORONĂRII (1922 -2022).

Dedicată Centenarului Încoronării Suveranilor României Mari, Regina Maria și Regele Ferdinand, la Alba Iulia (1922-2022), expoziția este, în fapt, o continuare a proiectului „Regina Soldat”, câștigător al Premiului Național „Centenar 2017”.

Pe panourile fotografice expuse sunt inserate imagini document de la Serbările Încoronării de la Alba Iulia și București, desfășurate în perioada 15 -25 noiembrie 2022.

Expoziția reunește imagini istorice din arhiva Bibliotecii Academiei Române, a Muzeului Național de Istorie a României și a Muzeului Național Peleș. Curator este dr. Beatrice Todireanu, iar grafician, Roland Edgar Vasiliu.

Expoziția este realizată în parteneriat cu Asociația România Culturală, Ambasada României în Republica Populară Chineză, Biblioteca Academiei Române, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național Peleș, Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” și Asociația Tradiția Militară.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.