Expoziţia de basoreliefuri istorice „1922-2022. Un veac de la încoronare”, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi Recomandat

Miercuri, 21 decembrie, cu începere de la ora 11.00, la Complexul  Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, va avea loc vernisajul expoziției de basoreliefuri istorice „1922-2022. Un veac de la încoronare”, manifestare organizată în colaborare cu Asociația „Frontiera Gălățeană”, Rotary Club Galați Donaris și Asociația Danubiana Galați, în anul în care se împlinesc 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, moment istoric care a avut loc la 15 octombrie 1922.

Vizitatorii expoziției de la instituția gălățeană vor putea rememora istoria României prin cele 22 de basoreliefuri care vor fi expuse în cadrul acestei manifestări: Burebista, Decebal, Traian, Mircea cel Bătrân, Alexandru cel Bun, Iancu de Hunedoara, Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș, Petru Rareș, Ioan Vodă cel Cumplit, Mihai Viteazul, Vasile Lupu, Dimitrie Cantemir, Constantin Brâncoveanu, Avram Iancu, Tudor Vladimirescu, Alexandru Ioan Cuza, Regele Carol I, gen. Eremia Grigorescu, Regina Maria și Regele Ferdinand I.

În cadrul vernisajului va avea loc și un scurt moment muzical susținut de grupul folcloric „Mlădițe dunărene” de la Școala Gimnazială nr.28 Galați.

Organizatorii spun că ideea realizării acestor basoreliefuri i-a aparținut lui Didel Bădărău, președintele Asociației Frontiera Gălățeană, care a reușit să adune la un loc mai mulți artiști plastici care au contribuit la crearea acestora: Mugur Vrînceanu (14 - șeful catedrei de arte din cadrul Liceului de artă „Dimitrie Cuclin" Galați), Pavel Mercea (7) și Adrian Vădeanu (1).

Construirea matrițelor după care au fost realizate basoreliefurile istorice din cadrul expoziției a fost susținută financiar de către Asociația „Frontiera Gălățeană”, Primăria comunei Oancea, Asociația „Galați, orașul meu” și da Georgeta Carmen Holban.

Expoziția de basoreliefuri istorice „1922-2022. Un veac de la încoronare” va rămâne deschisă la Complexul  Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe 31 ianuarie 2023.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.