Deontologia a fost reintrodusă în lista cursurilor obligatorii pentru domeniul Științele Comunicării Recomandat

Dispariția deontologiei din rândul materiilor obligatorii la toate facultățile de comunicare fusese semnalată la începutul anului, când zeci de profesori universitari și reprezentanți ai unor ONG-uri au transmis ARACIS o scrisoare deschisă în care cereau ca agenția să îndrepte această “eroare materială”, scrie edupedu.ro.

Aceștia arătau în scrisoarea deschisă că “Deprofesionalizarea în relații publice și publicitate este primul pas în instaurarea unui regim autoritar, cu interese reduse în menținerea transparenței decizionale în instituțiile publice, a transparenței afacerilor, a pieței libere. Din păcate, istoria recentă a României a demonstrat că un regim totalitar, cum a fost regimul comunist, nu permite nici măcar existența profesiilor de specialist în relații publice și specialist în publicitate, iar jurnaliștii sunt instrumentalizați în propagandă și legitimarea puterii abuzive”.Sâmbătă, Raluca Radu de la FJSC a scris pe Facebook:
“Deontologia a fost reintrodusă de ARACIS în lista cursurilor obligatorii pentru domeniul Științele Comunicării, iar Legislația media/ Dreptul comunicării este din nou în lista disciplinelor complementare. Din câte văd, modificările au fost făcute la sfârșitul lunii aprilie și urcate pe site-ul ARACIS pe 26 mai, acum o lună.
Le mulțumesc tare, tare mult celor peste 70 de semnatari ai scrisorii deschise către ARACIS, care mi-au fost alături în acest demers, în 2020. De asemenea, le mulțumesc foștilor mei colegi din comisia de specialitate a ARACIS, care au înțeles că trebuie îndreptată rapid acestă eroare materială, prin care fuseseră eliminate două discipline fundamentale pentru formarea unor viitori profesioniști în jurnalism, relații publice și publicitate.
Este, pentru mine, un semn de speranță pentru o lume normală”.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.