Sancțiuni date de inspectorii de muncă gălățeni la firme de pompe funebre și comercianți de flori Recomandat

Inspectorii de muncă gălățeni au efectuat mai multe controale la angajatorii care desfășoară activitatea în centre comerciale în domeniile: „Cultivarea plantelor pentru înmulțire (inclusiv cultivarea plantelor ornamentale, flori, etc.)“ – cod CAEN 0130; „Activități de pompe funebre și similare“ – cod CAEN 9603 ; „Comerț cu ridicata al florilor, plantelor și semințelor, comerț cu amănuntul al animalelor de companie și a hranei pentru acestea, în magazine specializate“ – cod CAEN 4776; „Comerț cu ridicata al florilor și plantelor“ – cod CAEN 4622.

La toți acești angajatori, s-a verificat modul în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă.

În domeniul relații de muncă, inspectorii ITM Galați au efectuat 26 de controale și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, din care 3 amenzi în valoare totală de 3.300 lei și 5 avertismente.

Cele mai frecvente deficiențe constatate în domeniul relațiilor de muncă au fost: lipsa evidenței orelor de muncă prestate zilnic de către salariați și neconsemnarea orelor de început și de sfârșit ale programului de lucru; neeliberarea de către angajator a adeverinței de vechime și a extrasului din Registrul General de Evidență a Salariaților, la încetarea contractului individual de muncă a lucrătorului.

Au fost dispuse 26 de măsuri pentru remedierea neconformităților constatate.

În domeniul securității și sănătății în muncă, s-au efectuat 11 controale, finalizate cu 13 sancțiuni contravenționale, din care 11 avertismente și 2 amenzi în valoare totală de 11.500 lei.

Au fost dispuse 13 măsuri remedierea neconformităților constatate.

Cele mai frecvente deficiențe constatate în domeniul securității și sănătății în muncă au fost: lipsă organizare/organizare necorespunzătoare a activității de prevenire și protecție; instruire deficitară din punct de vedere al securității și sănătății în muncă; neefectuarea examenului medical periodic.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.