Un nou proiect de reabilitare derulat de Apă Canal SA din profit reinvestit Recomandat

Operatorul Regional Apă Canal SA Galați a dat ordinul de începere a lucrărilor de investiții din cadrul proiectului „Reabilitare rețea apă potabilă Dn 200mm - Dn 100mm str. Alba Iulia – Călimănești – Olănești – Călugăreni, bloc L7, P7A, L6, L5A, L4A, L3A, K8, K9A, K4A, P2A, K6, L2A, K10A”, inclusiv branșamentele acestora.

Conform operatorului, „se vor monta 1.465 metri de conducte noi, în tunel tehnic vizitabil sau în canivou de protecție nevizitabil. În rețeaua de distribuție apă potabilă se va monta țeavă de polietilenă de înaltă densitate PE 100 SDR17, Pn 10, în gama De 200mm (360 m), De 110mm (725 m), îmbinarea realizându-se prin electrofuziune. De asemenea, toate branșamentele se vor înlocui cu țeavă de polietilenă, în gama De 90mm (40 m), De 63mm (cca. 340 m).

În scopul diminuării impactului asupra populației și traficului din zonă, lucrările se vor executa pe tronsoane. Acestea vor fi scoase pe rând din funcțiune, în timpul intervențiilor la rețea, fiind prevăzute în acest scop vane de închidere montate în cămine, iar pentru golirea conductelor - vane de golire (64 de vane în total). Pe rețeaua de alimentare cu apă se vor monta 8 hidranți subterani, cu protecție la rupere, din fontă ductilă Dn 80mm Pn > 10bar”.

Valoarea investiției este de 625.000 lei, iar lucrările vor fi executate de către Dicatymet SRL.

„Investiția este realizată din profit reinvestit și are ca scop îmbunătățirea calității și siguranței serviciului de alimentare cu apă prestat clienților din municipiul Galați”, menționează Apă Canal SA.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.