Atenție! Ofertele imobiliare par bune acum, dar au crescut și riscurile Recomandat

Prețurile pe piața imobiliară din România cresc, în mod paradoxal, pe durata pandemiei.Avocatul Andreea Roșca a explicat la Digi24 că evoluția pieței este dată de faptul că oamenii își doresc siguranță, care se traduce printr-o casă a lor. Oamenii vor să își asigure un loc în mediul rural sau în afara orașului, unde să poată sta în cazul unui al doilea val de coronavirus."Foarte mulți oameni vor să scape de proprietăți deși au cunoștință de problemele pe care le au aceste proprietăți – legate de vecini, probleme de infrastructură, probleme în acte, moșteniri nerezolvate, probleme de partajare a terenului realipire a terenului care ne lasă cu bucăți de teren care nu ne aparțin în mijlocul proprietății, infiltrații.

Totodată, mulți străini care dețineau proprietăți în România doresc să le vândă în acest moment, dar există riscul că unii nu au cumpărat terenul, l-au luat doar în folosință, așa că poți cumpăra un imobil, dar terenul să nu fie proprietate, ci doar în folosință. În acest caz, terenul a rămas în proprietatea fostului proprietar care a vândut străinului respectiv", a spus Andreea Roșca."Românii care lucrează sau locuiesc în străinătate își pun problema că ar trebui să se reîntoarcă, așa că doresc să își cumpere propria casă. Sunt cazuri în care își roagă rudele sau prietenii să îi ajute cu achiziția acestor bunuri imobiliare. Este foarte greșit. E foarte greu să ne dăm seama de starea unei proprietăți prin Skype, fără să avem specialiști care să se uite în acte. Chiar dacă au locuit într-o anumită zonă, proprietatea trebuie văzută.

Unii cumpără de la distanță fără să vadă direct proprietatea. E un risc foarte mare, am văzut cazuri în care nu au știut să se uite bine pe cadastru, au cumpărat un imobil cu un teren greșit poziționat față de casă, așa că nu puteau să își parcheze mașina în fața casei", a explicat avocatul la Digi24 .

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.