Gălățeni restanțieri la depunerea declarației unice Recomandat

Peste 11.000 de contribuabili gălățeni s-au achitat de obligația de a depune declarația unică în termenul prevăzut de lege, adică până la data de 27 mai, în timp ce alți aproape 3.000 s-au dovedit restanțieri la acest capitol, conform datelor prezentate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați.

Astfel, dintre contribuabilii arondați AJFP Galați, 7.986 au depus declarația, iar 1.186 nu au făcut-o.

La Serviciul Fiscal Municipal Tecuci, 3.002 persoane au depus declarația, iar 1.511 nu.

La serviciul Fiscal Orășenesc Tg. Bujor, 591 de contribuabili au depus și 173 nu au depus.

În total, 11.579 de contribuabili din județul Galați au depus declarația unică până la data de 27 mai, iar 2.870 nu au făcut acest lucru.

Aceștia din urmă riscă amenzi cuprinse între 50 și 500 de lei, care nu mai pot fi achitate, în termen de 15 zile, la jumătate din minimul lor. De asemenea, în cazul lor, organele fiscale pot emite decizii de impunere din oficiu.

Prin declarația unică (formularul 212) se declară impozitul pe veniturile realizate şi contribuțiile sociale datorate pe anul 2023, precum şi impozitul estimat şi contribuțiile sociale aferente anului 2024. Cei care trebuie să depună acest formular sunt persoanele fizice care realizează venituri din activități independente, chirii, dobânzi bancare (peste șase salarii minime), burse, meditații, criptomonede etc.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.