INS: Produsul intern brut al României a scăzut în anul pandemiei de coronavirus cu 3,9% Recomandat

 

Potrivit Institutului Național de Statistică, PIB-ul României a scăzut în 2020 cu 3,9%, în comparație cu anul 2019. În trimestrul 2 a fost înregistrată o scădere de 12$, dar aceasta a fost recuperată în ultimele două trimestre ale anului. 

„Produsul intern brut în trimestrul IV 2020 a fost, în termeni reali, mai mare cu 5,3% comparativ cu trimestrul III 2020. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut a înregistrat o scădere cu 1,5% pe seria brută şi de 1,7% pe seria ajustată sezonier”, arată datele publicate marți dimineață de INS.

Comunicatul celor de la INS mai arată și că „estimările “semnal” precum şi cele provizorii ale Produsului intern brut trimestrial sunt afectate de dificultăţile create de criza pandemică şi de instituirea stării de urgenţă şi a stării de alertă.”

Conform datelor, economia României a avut una din cele mai mici contracții din Uniunea Europeană. Scăderea a fost de 4,8 la nivelul țărilor UE și de 5,1% la nivelul țărilor din zona euro.

Totuși, Guvernul a estimat, pentru 2021, o creștere economică de 4,3%, la un PIB de 1.116 miliarde lei, în creştere cu 7%, la un nivel similar cu cel din 2019.

 

(sursa foto: Pexels.com)

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.