Administrațiile vamale din România și Moldova consolidează cooperarea transfrontalieră Recomandat

Autoritățile vamale din România și Republica Moldova au convenit asupra unui set de acțiuni menite să consolideze cooperarea transfrontalieră între cele două state, în cadrul unei întrevederi între șefii celor două instituții, Marcel Simion Mutescu și Sergiu Burduja.

În cadrul discuțiilor, oficialii au evaluat rezultatele implementării Planului de cooperare dintre cele două autorități și au convenit asupra completării acestuia în concordanță cu necesitățile actuale. În acest context, se preconizează ca părțile să dezvolte noi mecanisme de schimb a informațiilor, astfel încât să fie asigurată operativitatea comunicării în vederea prevenirii eventualelor fraude vamale.

Un alt subiect discutat l-a constituit stadiul de implementare a proiectului major de investiții ce vizează reabilitarea și modernizarea punctelor de trecere Sculeni, Albița și Giurgiulești. Astfel că, în contextul demarării în scurt timp a lucrărilor de reconstrucție la postul vamal Sculeni, a fost propusă redirecționarea traficului spre punctul de trecere al frontierei Lipcani-Rădăuți Prut.

La final, părțile au semnat și un Plan de acțiuni în scopul intensificării măsurilor de protecție la frontieră împotriva COVID-19, dar și în vederea fluidizării traficului de Sărbătorile Pascale, în cazul în care se va înregistra un număr mai mare al mijloacelor de transport la intrare sau ieșire din țară. 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.