Autoritățile publice cu cele mai valoroase contracte încheiate în 2020 Recomandat

Sucursala Regională de Căi Ferate Iaşi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Compania Naţională de Investiţii (CNI) sunt primele în clasamentul celor mai valoroase contracte de achiziţii publice încheiate în 2020, arată Ziarul Financiar, citând datele platformei Confidas.ro.

Cu contracte în cuantum de 3,7 mld. lei, Compania Naţională de Căi Ferate CFR, prin Sucursala Regională CF Iaşi - Serviciu Achiziţii Publice, şi-a adjudecat astfel prima poziţie. Reprezentanţii companiei spun însă că valoarea este mai mică. „În anul 2020, Sucursala Regională CF Iaşi a încheiat contracte de achiziţie publică în valoare de 17.337.874,02 (fără TVA), respectiv 20.287.644,44 lei (cu TVA), valoare care diferă de suma menţionată în solicitarea dumneavoastră“, spun oficialii CFR.

Printre obiectele contractelor se numără furnizarea de gaze naturale şi combustibil, servicii de salubrizare, refacerea terasamentelor, reparaţii, modernizări ale trecerilor la nivel cu calea ferată.

CNAIR a încheiat în 2020 peste 1.200 de contracte de achiziţii publice cu valori de până la 680 de milioane de lei. Cumulat, valoarea acestor contracte depăşeşte 3,6 miliarde de lei.

Compania Naţională de Investiţii are contracte încheiate anul trecut în valoare de aproape 1,3 miliarde de lei. Săli polivalente, stadioane, bazine de înot sunt, în cea mai mare parte, tipurile de investiţii care atrag bani de la CNI.

Conform datelor furnizate de Confidas.ro, primele 20 de autorităţi din România au încheiat în 2020 contracte de achiziţie publică de 14,4 miliarde de lei, adică 42% din cuantumul celor 33,8 miliarde de lei, cât reprezintă primele 500 de autorităţi, clasificate după valoarea contractelor semnate anul trecut.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.