Industria HoReCa ia în calcul testarea gratuită a clienților Recomandat

Industria HoReCa ia în calcul testarea gratuită a clienților Foto: Biz Brașov

Industria ospitalității ia în calcul testarea clienților, pentru a putea funcționa la interior cu o anumită capacitate, între 30 și 50%, începând cu 1 iunie, a declarat Dragoș Petrescu, secretar general al Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor, la Guvern.

Petrescu a precizat că operatorii nu vor majora costurile pentru a acoperi prețul testelor, de 2-3 euro. „Cei care se vor testa rapid vor fi o minoritate”, a spus Petrescu, în condițiile în care o parte a clienților vor fi vaccinați, iar alții vor fi trecut prin boală.

Angajații din industria HoReCa vor avea prioritate la vaccinare, în condițiile în care reprezentanții industriei au constituit un grup de lucru cu comitetul de vaccinare.

„Comisia Europeană și-a asumat data de 14 mai ca dată de finalizare a certificatului verde, astfel încât vom putea beneficia de o bază unică de date în așa fel încât orice cetățean român să poată fi ușor identificat și să dovedească faptul că este vaccinat. Țări ca Olanda si Marea Britanie deja explorează concepte din domeniul cultural și al ospitalității în care să poți avea acces facil cu certificat verde, dar și cu testare rapida”, spune Petrescu.

Reprezentanții HoReCa au discutat, marți, cu premierul Florin Cîțu modul în care și-ar putea relua activitatea, puternic afectată de restricțiile impuse din cauza epidemiei COVID-19.

Oficialii industriei au solicitat Guvernului și sancționarea sau ridicarea licențelor pentru cei ce nu respectă regulile impuse de condițiile sanitare sau fiscal. O altă temă de discuție a fost sprijinul financiar pentru acest sector.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Marți, 06 Aprilie 2021 20:18

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.