Prima femeie director general din istoria de 55 de ani a combinatului Liberty Galați Recomandat

Liberty Steel Group anunță că a desemnat-o pe Aida Nechifor în funcția de director general al combinatului siderurgic Liberty Galați.

Aida Nechifor - care lucrează în combinat de 20 de ani -  este prima femeie care vine la conducerea unității gălățene în cei 55 de ani de istorie a acesteia. Este, de asemenea, și prima femeie în fruntea unui producător de oțel din România. Aida Nechifor va avea și responsabilități de conducere a Liberty Skopje, o unitate din Macedonia de Nord, informează Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al administrației combinatului gălățean.

Conform sursei citate, Aida Nechifor a fost anterior director financiar al combinatului și membru în Comitetul de Conducere, din decembrie 2018. S-a alăturat companiei în 2001. Inițial, a lucrat ca economist, înainte de a conduce echipe de vânzări, contabilitate, raportare financiară, planificare și analiză. Este absolventă a Facultății de Administrare Economică și Afaceri a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Paramjit Kahlon, CEO Primary Steel and Integrated Mining, Liberty Steel Group, a declarat: „Sunt încântat să îi atribui Aidei acest rol important deoarece cred că ea poate și va fi o inspirație extraordinară pentru dezvoltarea Galațiului și pentru industria siderurgică românească, la scară mai largă. De la începutul anului, ea, cu susținerea lui Prasanta, a condus echipa de la Galați cu calm și eficiență pentru a obține, constant, rezultate excelente. Consider că poate coordona acum echipa pentru a continua eforturile de a crește nivelurile de producție 3 milioane de tone de oțel pe an, de la circa 2 milioane anul trecut, precum și de a accelera planurile ambițioase ale Combinatului de a deveni neutru de carbon până în 2030”.

Prasanta Kumar Mishra, care fusese numit manager general interimar în februarie 2021, este desemnat director executiv al Liberty Galați.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.