E-Distribuţie Dobrogea începe pregătirile pentru drumul expres Brăila - Măcin Recomandat

E-Distribuţie Dobrogea, operator de distribuţie a energiei electrice din grupul Enel, va începe săptămâna aceasta lucrările de relocare a reţelelor de medie tensiune din zona Smârdan - Măcin, pentru a permite realizarea unui drum naţional proiectat pentru accesul la noul pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila, informează Agerpres.

Conform unui comunicat al companiei, lucrările vor fi finalizate până în primăvara anului viitor. Traseul pentru reţeaua de medie tensiune a fost reproiectat pentru a facilita construirea noului drum de acces de pe malul dobrogean către noul pod suspendat peste Dunăre, ce va fluidiza traficul dinspre Brăila spre Măcin.

Proiectul constă într-o supratraversare (construirea rețelei peste noul drum naţional) şi două relocări ale liniei de medie tensiune existente, urmând să fie postaţi 19 stâlpi de medie tensiune, doi stâlpi de înaltă tensiune, cu un traseu în lungime de 3,5 kilometri de reţea de medie tensiune.

În plus, tot în Dobrogea, E-Distribuţie are planificate, în 2021, investiţii de 176 milioane de lei, pentru modernizarea şi digitalizarea reţelelor electrice, inclusiv prin instalarea de contoare inteligente.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.