Galați- singurul loc din țară în care cadrele medicale au primit stimulentul de risc de 2.500 de lei Recomandat

La Galați plata stimulentelor prin rectificarea bugetelor spitalelor a fost aprobată de consilierii județeni de la începutul săptămânii trecute. Este vorba despre suma de 5.140.000 lei și, potrivit informațiilor noastre, până în prezent au fost făcute plăți în valoare de 1.680.700 lei pentru 686 de angajați ai spitalelor Județean, TBC și de Boli Infecțioase.

„Astăzi (5 mai, n.r.), în cadrul unei şedinţe extraordinare, s-a aprobat modificarea bugetelor spitalelor, astfel încât personalul medical aflat în prima linie de luptă cu acest nou coronavirus să poată primi stimulente de risc în valoare totală de 5.140.000 de lei”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

„Se aprobă acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună pentru medici, personalul medico-sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar, implicat direct in transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacientilor infectați cu COVID-19, pe perioada stării de urgență, din fondul de salarii al unității angajatoare, prin transferuri din bugetul Fondului național unic de sănătate sau, dupa caz, de la bugetul de stat”, se arată în articolul 8 al ordonanței guvernamentale.

Conform procedurii, stimulentul se plătește din fondul de salarii al unității medicale și apoi sumele cheltuite sunt decontate de la bugetul de stat sau din fonduri europene atrase de Guvern. 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.