Greva ceferiștilor s-a încheiat. Acord între sindicaliști și Ministerul Transporturilor Recomandat

Greva ceferiștilor s-a încheiat. Acord între sindicaliști și Ministerul Transporturilor Sursa foto: estnews.ro

Sindicaliștii din sectorul feroviar au ajuns luni la un acord cu Ministerul Transporturilor și vor beneficia de o creștere de salarii de circa 10%, de la începutul anului 2022, ca o primă etapă pentru aplicarea Statutului personalului feroviar, conform surselor Economedia.

Acordul vine după ce, luni, sistemul feroviar din toată țara a fost paralizat de o grevă spontană a ceferiștilor, nemulțumiți de faptul că Guvernul vrea să amâne, pentru a doua oară, aplicarea Legii privind Statutul personalului feroviar.

Greva de luni a fost cea mai mare din ultimii ani, peste 260 de trenuri fiind oprite.

Potrivit surselor Economedia, la discuția la care au participat ministrul Tranporturilor și directorii companiilor feroviare s-a convenit acordarea unei creșteri salariale în debutul anului 2022, egală cu indicele creșterii prețurilor de consum (estimarea fiind de 10%) în condițiile asigurării cadrului legislativ (legea bugetului de stat și bugetele companiilor feroviare), acest lucru fiind o prima etapă în asigurarea resurselor financiare pentru aplicarea Statutului personalului feroviar.

La negocieri s-a mai convenit „angajarea constantă a eforturilor comune pentru aplicarea următoarelor etape pentru aplicarea integrală a dispozițiilor Statutului personalului feroviar”.

Totodată, personalul implicat în acțiunea spontană de astăzi nu va fi cercetat penal, așa cum a amenințat directorul CFR, Ion Simu.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.