Prejudiciu de peste 40 de milioane de lei pe piața mașinilor rulate Recomandat

Inspectorii ANAF au stabilit un prejudiciu de peste 40 milioane de lei, cauzat, în perioada 01.02.2020-30.11.2020, de 14 firme din Bulgaria. Acestea nu plăteau TVA simulând achiziționarea de autoturisme rulate în Bulgaria, în timp ce livrarea și înmatricularea se realiza în România, tranzacțiile nefiind declarate.

Potrivit ANAF, societãțile controlate erau specializate în efectuarea de achiziții intracomunitare de autovehicule second hand de la diverși furnizori din spațiul intracomunitar și se ocupau inclusiv de transportarea, descãrcarea, recepția și livrarea autovehiculelor direct în România, unde erau ulterior livrate și vândute cãtre persoane fizice și juridice, fãrã ca aceste tranzacții sã fie declarate și fãrã ca societãțile sã se înregistreze în scopuri de TVA în România.

Astfel, societãțile nu raportau în Bulgaria achizițiile intracomunitare efectuate de la partenerii din Comunitatea Europeanã, deși aceștia din urmã declarau livrãri intracomunitare scutite de TVA cãtre societãțile bulgãrești.

În plus, din analiza documentelor puse la dispoziția echipelor de control de proprietarii mașinilor, reiese cã autovehiculele au fost promovate spre vânzare pe site-urile specializate în vânzări auto.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.