Imprimă această pagină

Proiectele din Educația și Sănătatea gălățenilor susținute cu fonduri europene Recomandat

În anul 2021 Primăria municipiului Galați a încheiat cu succes o serie de investiții pentru obiective importante. În tot acest timp au fost atrase fonduri europene pentru continuarea proiectelor de modernizare a orașului nostru.

„2021 a fost anul în care am reușit împreună să ducem la bun sfârșit proiecte de care Galațiul avea cu adevărat nevoie și pe care gălățenii le așteptau de multă vreme ... Toate aceste lucruri au fost posibile cu sprijinul și încrederea gălățenilor” a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

În domeniul educației, între principalele obiective realizate, se numără construirea unei clădiri moderne cu sală de sport și sală de mese la Școala nr. 28 (aproximativ 5,5 milioane de lei). De asemenea, în campusul școlar „Al.I. Cuza” a fost realizată o sală de sport modernă (aproximativ 2 milioane de lei).  Mai mult, la cele două creșe – Creșa nr. 1 și Creșa nr. 36 - copiii se pot bucura de spații primitoare și pline de culoare, grație unor investiții cu fonduri europene de aproximativ 5,6 milioane de lei.

În domeniul sănătății, au continuat proiectele de investiții la Spitalul pentru Copii și Spitalul de Psihiatrie, dar urmează noi lucrări la Maternitatea „Buna Vestire”. În plus,  în contextul COVID-19, Primăria s-a ocupat de organizarea centrelor de vaccinare, iar centrul drive-thru de la Galați a fost considerat cel mai eficient de acest tip la nivel național.

Atragerea de fonduri europene rămâne o prioritate. În anul 2021 Primăria municipiului Galați a semnat contracte de finanțare din fonduri externe cu o valoare de peste 92 de milioane de lei. Se află însă în evaluare și alte proiecte, iar valoarea acestora depășește 197 milioane de lei. În ce privește proiectele ce se află deja în diverse faze de implementare, la sfârșitul acestui an sunt înregistrate investiții cu fonduri externe de aproximativ 730 de milioane de lei.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)