Florin Spătaru, ministrul Economiei, va propune creșterea amenzilor pentru furnizorii de energie care nu respectă legea Recomandat

Florin Spătaru, ministrul Economiei, va propune creșterea amenzilor pentru furnizorii de energie care nu respectă legea Sursa foto: financialintelligence.ro/

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, va propune creșterea sancțiunilor pentru furnizorii de energie care nu respectă legea, respectiv cu un procent care poate ajunge până la 4% din cifra de afaceri. Spătaru a spus, într-o conferință de presă care a avut loc azi, 13 ianuarie, că propunerea va fi făcută săptămâna viitoare.

Ministrul Economiei a spus că furnizorii nu au nicio justificare pentru că au greșit facturile, întrucât au avut destul timp la dispoziție să pună toate întrebările legate de aplicarea legii.

Florin Spătaru i-a asigurat pe cei care au primit facturi mărite nejustificat că nu vor fi nevoiți să plătească penalități, deoarece facturile corectate vor veni în termenul de plată.

La rândul său, în aceeași conferință de presă, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Mihai Culeafă, a declarat că 27 de companii trebuie să refacă facturile la energie și gaze, în urma controalelor derulate de ANPC.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.