Linia de cale ferată cu ecartament normal din Portul Galați, redeschisă circulației Recomandat

Sucursala Regională Căi Ferate Galați a redeschis, vineri, și linia de cale ferată cu ecartament normal 706 I Siloz Port Docuri - Galați Mărfuri - Galați Călători, linie destinată ieșirii din Siloz a vagoanelor (românești) încărcate cu cereale.

Reparațiile liniei de 1,525 km au fost executate, în regie proprie, de SRCF Galați, în perioada 7 - 21 iulie, cu lucrători din Galați, Brăila, Buzău, Focșani și Tg. Ocna.

CFR Infrastructură reamintește că, pe 7 iulie, a fost redeschisă linia de cale ferată, cu ecartament larg 706 J Galați Largă Ana - Galați Bazin - Galați Mărfuri - Port Docuri, care asigură accesul direct, în Siloz, al garniturilor cu cereale sosite din Ucraina (via Republica Moldova).

Conform reprezentanților companiei, redeschiderea celor două linii de cale ferată cu ecartament larg, respectiv, normal contribuie la revigorarea activității din Portul Galați, prin operaționalizarea transporturilor de cereale care ajung acum direct în Siloz, fără manevre de transpunere a vagoanelor de pe linia cu ecartament larg, pe linia cu ecartament normal. Astfel, vagoanele cu cereale din Ucraina intră direct în Siloz pe linia cu ecartament larg, iar din Siloz pleacă garniturile încărcate cu cereale, pe linia cu ecartament normal.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.